zondag 26 april 2009

Waterwijk uit 4-3

Uit tegen Waterwijk, dan weet je dat het een bloedstollende wedstrijd wordt met van beide kanten een gezonde wedstrijdspanning. Twee goede ploegen, de besten van de Hoofdklasse, met twee verschillende speelstijlen. Waterwijk fysiek sterker, veel kracht, lange trappen, snelle uitbraken, gemakkelijk scorende spitsen. FC Almere fysiek minder sterk, technischer, beter tikkend en overspelend. Helaas waren wij sterk verzwakt door blessures van Tosca, die wilde vlammen tegen haar oude team, Misbah nog steeds geblesseerd en Ranja ziek met keelontsteking. Maar gelukkig Diana hersteld. En dat was te merken, zij keepte een goede wedstrijd, straalde weer rust uit en maakte slechts een foutje, de bal rolde gelukkig akelig traag naast het doel. Waterwijk begon met wind mee, fysiek sterk, dus elke corner was gevaarlijk en moeilijk te verdedigen. Het resulteerde in twee fraaie doelpunten. Het tweede deel van de eerste helft was voor ons met een verdiende aansluitingstreffer. 2-1 ruststand.
Er waren een aantal grove overtredingen, waarbij Franca al snel geblesseerd raakte aan de enkel. Niet met opzet, maar de scheidsrechter liet in de beginfase veel te veel grove tackles toe. Franca heeft de hele wedstrijd mank gelopen, terwijl wij al geen wissels meer hadden. Tosca en Ranja hebben het nog dapper geprobeerd maar helaas….Terwijl Waterwijk kon blijven doorwisselen met een riante reservebank vol.
De tweede helft wind mee had Waterwijk tot tien minuten voor tijd niets te vertellen. Eenrichtingsverkeer, een mooie 2-2, maar met kunst en vliegwerk bleef de winnende treffer uit. We verzuimden te scoren, wel mooie kansen, net naast, bal op de lat. Wat heeft Waterwijk gezwijnd! We lieten hen ontsnappen.! De laatste tien minuten was de pressie weg. Waterwijk kon een paar keer snel uitbreken en scoorde twee keer fraai met hun snelle spitsen. Het werd 4-3. Onverdiend gezien de hele wedstrijd, maar zo kan voetbal zijn.
In ieder geval een fantastische wedstrijd voor het publiek vandaag. En als Waterwijk nog een paar punten laat liggen moet er natuurlijk nog wel thuis bij FC Almere gespeeld worden, daar zijn wij nu 2 jaar ongeslagen, ook tegen Waterwijk vorig seizoen (11-1). En dit zijn wel wedstrijden om naar toe te leven.

En….oh ja, we staan in Vrouw & Voetbal, `verslag van de maand`. Leest lekker weg, dat staat als een paal boven water.