zondag 12 april 2009

dag 2 Holland Cup finale poule

Net als gister waren we de eerste wedstrijd van de tweede dag sterk begonnen. Met Michelle als versterking, zonder Manon, en Tosca, die alleen de eerste wedstrijd nog mee kon doen, hadden we veel balbezit en veel kansen. Toch bleef het 0-0 tegen Fjordbyerne. Tussendoor kwam Babangida, razendsnelle ex-spits van Ajax, ons sterkte wensen. Waterwijk 2 wist Fjordbyerne op 1-1 te houden dus wisten we wat ons te doen stond om in de finale te komen. Winnen van Waterwijk met maar 10 meiden tegen 11. Dat lukte in een goede wedstrijd, het werd 5-1. Wel met de nodige blessures. Lilian had een forse schaafwond op haar bovenbeen/bil. Deborah kreeg een tik op haar neus maar veel erger een forse trap net boven haar knieschijf, waar de noppen instonden. En Fresia viel op haar arm en blesseerde haar schouder. Dat is voor een keeper dramatisch. Op karakter keepte ze door tot en met de finale, met veel pijn en beperkt in haar acties.
Maar de finale was bereikt. Tegen het Deense Herlev, dat Waterwijk uitgeschakeld had.
Jammer dat we de finale met 10 meiden moesten spelen.
Het programma was uitgelopen, maar Lilian en Sari moesten werken, dus werd de finale niet in het stadion, maar op knollenveld 8 gespeeld. Wel met heuse grensrechters.
De eerste helft was spannend. Een onterecht afgekeurd doelpunt voor ons, het bleef 0-0.
In de tweede helft was de pijp leeg. De energie op. Geen vrije trap voor de duw op Esther, een snelle uitbraak en een prachtig onhoudbaar schot, die Fresia ook zonder blessure niet gehouden zou hebben. Ze liepen uit naar 3-0.
Een prachtige tweede plaats op dit sterk bezette toernooi. De beker werd door aanvoerder Fresia in ontvangst genomen.