zaterdag 11 april 2009

Holland Cup 1e dag




Voor de 23e editie van de Holland Cup hadden wij ons ingeschreven als `hoofdtoernooi` dit seizoen, omdat een buitenlands avontuur met zijn allen er helaas niet inzit vanwege schoolverplichtingen. Jammer, de laatste 4 jaar zijn we naar Denemarken, 2 keer Belgie en Duitsland geweest met vooral goede herinneringen. De eerste keer dat er een Pasen editie is van de Holland Cup, en we zijn ingedeeld in de groep met 2 Deense teams, 3 IK Fjordbyerne1 en Ringsted Dame FK, en Waterwijk 2. In de andere groep zit Waterwijk 1, FjordByerne 2, Buitenboys, KFC en Herlev.
Om 9.45 uur speelden wij al onze eerste wedstrijd en dat bleek later onze beste te zijn wat spel betreft. Het eerste van Fjordbyerne had weinig in te brengen en mocht blij zijn met 2-0 verlies. Na heerlijk relaxen in het Paaszonnetje werd de 2e wedstrijd tegen de Deense Ringsted Damen een lastigere klus, die we wel wonnen met 2-1. Steeds meer aanhang kwam kijken en het werd een gezellige toernooisfeer met frieten, broodjes haring, koffie en heel veel zon, waardoor het erg verleidelijk was elkaar nat te gooien. En als groots middelpunt onze kleine voetballiefhebber Finn, de jongste telg van de familie de Breet met trotse Opa en Oma.
Na de lunch maakten wij ons op voor de wedstrijd tegen Waterwijk 2. Een slechte eerste helft werd gevolgd door een betere tweede, waardoor wij met 3-1 wonnen en ongeslagen 1e werden in onze groep. Een goede prestatie, want met het wegvallen van onze keeper Diana waren er geen reserves meer en dreigt het morgen moeilijk een elftal op de been te brengen door Paas- en werkverplichtingen. (met nog Misbah en Danielle geblesseerd en Ranja in Belgie)
Morgen om 12.00 uur onze eerste wedstrijd tegen de nummer 2 van de andere groep.
In deze groep is Waterwijk 1 op de 3e plaats geƫindigd achter Herlev en Fjordbyerne 2. Deze laatste heeft van Waterwijk 1 gewonnen, dus een sterke tegenstander om mee te beginnen morgen. Daarna zou de 2e wedstrijd tegen Waterwijk 2 geen probleem moeten zijn gezien de wedstrijd van vandaag, zodat de eerste wedstrijd de doorslag zal geven om wel of niet in de finale te komen.
Een mooie uitdaging, tot morgen.

Geen opmerkingen: