zaterdag 2 mei 2009

RKDES thuis 7-1

Met Margot, Annieke, Danielle, Tosca en Misbah geblesseerd aan de kant en Ranja ziek en Fresia afgemeld begonnen we dus maar met z`n tienen tegen RKDES, die dezelfde problemen hadden dus tien tegen tien. Wel lekker zonnig en veel publiek. Gezellig sfeertje en we zien baby Finn elke week groter worden. Van tevoren was afgesproken dat er geen kwalitatief uitermate teleurstellende ballen gespeeld zouden worden, zeg maar kutballen, en dat is de hele wedstrijd gelukt. We begonnen sterk, aan de kant gingen we er eens goed voor zitten. Een aanval uit het boekje, Lilian brak door op rechts, achterlijn, terugleggen op Franca, droge knal, 1-0. Maar een misverstand in de verdediging leidde tot 1-1, nadat er al vreselijk veel kansen net niet gescoord waren, waaronder bal op de paal van Deborah. De ban werd gebroken door Esther, een prachtig schot van buiten de zestien, hard en hoog. 2-1 bij rust.
In de tweede helft werd het overwicht uitgedrukt in nog 5 doelpunten, waaronder een vermeldenswaardig schot van Nora, zo vaak scoort zij niet als verdedigster, in de verre hoek na een mooie passeerbeweging. Behalve een paar terugspeelballen heeft Diana verder niets te doen gehad.
Gelukkig banden en kraakbeen heel gehouden dit keer, wel een bloedneus en tand door de lip bij Franca, maar de spons van Daan en een neustampon deden wonderen.Volgende week zaterdag geen wedstrijd, maar wel donderdag 7 mei om 19.00 uur thuis de halve finale voor de beker tegen Sporting `70. Verzamelen 18.15 uur.