donderdag 21 mei 2009

7e Ladies Day toernooi ASC Waterwijk

Als de spanning van de competitie eraf is en de bekerfinale gespeeld is dan is het prettig op een zonnige Hemelvaartdag naar een toernooi te gaan bij Waterwijk. Van tevoren hebben we de krant gebeld voor een gezamenlijke foto, een stukje erbij geschreven, want we zijn er trots op en het mag best wel in het nieuws dat in Almere heel goed meidenvoetbal gespeeld wordt.
Volgende week eens kijken wat de krant de Almare ervan gemaakt heeft.
We waren ingedeeld in een poule met de Waterwijk Dames, `t Gooi MA1 en Waterwijk MB1.
Een wedstrijd duurde 30 minuten zonder rust of helftwissel. De eerste wedstrijd was best pittig want de Dames zijn fysiek sterk, kunnen hard schieten, maar gelukkig minder technisch.
Een prachtige lob met links van Lilian na een uitbraak op links besliste de wedstrijd, 1-0. Mishba was weer helemaal terug na langdurig blessureleed en ook Danielle kon weer invallen en bewees ook met slechts een kruisband uit de voeten te kunnen.
`t Gooi had verrassend gewonnen van Waterwijk meiden, dus we waren gewaarschuwd. Ook deze wedstrijd eindigde in 1-0 na een fraai doelpunt van Lilian, die uit balans gebracht toch langs de keeper kwam en kon scoren.
De laatste wedstrijd tegen aartsrivaal Waterwijk MB1 zou de beslissing moeten brengen. Net als in de competitie begon Waterwijk sterk, maar moest al snel FC Almere zien scoren, een mooie uitgespeelde aanval en een schot in de hoek van Franca. Ongeslagen toernooiwinnaar, aanvoerder Fresia klom de trap op en nam de `beker`in ontvangst.
Zaterdag is het laatste toernooi van dit seizoen bij Roda `23, we vertrekken om 12.00 uur, dus iets eerder verzamelen.
En noteer natuurlijk onze eindborrel op zaterdag 20 juni om 17.00 uur bij Esther en Lilian thuis. Na de borrel kunnen hopelijk velen doorgaan met eindexamenfeesten. We nemen afscheid van Deborah, Franca en Manon. Er zal weer een fotopresentatie zijn van Daan. Ik raad met name Jan aan zakdoekjes mee te nemen. En iedereen neemt natuurlijk traditioneel lekker eten mee.