zondag 17 mei 2009

Districtsfinale KNVB beker VVZ MA1-FC Almere MA1 2-4

Een voetbaldag om nooit te vergeten, dat zou het moeten worden vandaag. Voor het eerst in de geschiedenis een bekerfinale, dat heeft zelfs Jan in zijn lange loopbaan niet meegemaakt. Hij zei tegen leider Daan: `dit is de belangrijkste dag in mijn carrière als voetbaltrainer`. En dat merkte je ook in de bespreking vooraf. `Meiden, dit is jullie laatste wedstrijd in de meisjes junioren, hierna worden jullie dames. Geniet ervan en ga er voor de volle 200% voor. Niet laten afleiden.` Daan had een sigaar voor Jan meegenomen en hij zou hem opeten als zij verloren.
VVZ begon sterk met de ene corner na de andere, maar bij de allereerste snelle uitbraak in de 5e minuut was het raak, een voorzet van Deborah op Fresia, die naar rechts trok en de keeper in de verre hoek verschalkte. 0-1, want wij waren de uitspelende ploeg met de gele hesjes.
Er kwamen nog verschillende mooie aanvalsgolven, maar geen doelpunt. Diana wist met een prachtige duik de bal uit de hoek te roffelen met 2 vuisten, echt een superredding.
0-2 werd het in de 40e minuut door een schot van Deborah, waar de keeper van VVZ zich op verkeek. Vlak voor tijd gaf de scheidsrechter een penalty na een correct op de bal blok van Sharisa en een theatrale sprong van de aanvalster. Diana raakte hem nog aan met de vingertoppen, maar de rust ging in met een 1-2 stand.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien, een beter FC Almere, dat uitliep naar een 1-4 voorsprong via een afstandschot van Deborah en een schot met een lastige stuit, waar de keeper veel moeite mee had. De eindstand werd 2-4 na een prachtige voor Diana onhoudbare boogbal, maar VVZ kon daarna geen vuist meer maken. Vlak voor tijd nog een snoeihard schot van Franca van dichtbij via de onderkant lat weer het veld in. De grote cup was voor FC Almere MA1 en de meiden schonken hem graag aan Jan (`Jantje bedankt, Jantje bedankt, Jantje, Jantje Jantje bedankt`).
Tweede in de competitie en kampioen in de KNVB districtsbeker, een mooie bekroning van een prachtig seizoen.