donderdag 7 mei 2009

Halve finale beker tegen Sporting`70 3-1

Na de zeperd in de competitie, 4-2 verlies, koppelde het lot ons weer aan Sporting `70 voor de beker. Gelukkig hadden wij 2 wissels met Michelle erbij want in Utrecht voetballen grooooooooote meiden. En die grote meiden hadden grote jongens met een grote keel meegenomen. Aan de ene kant een enthousiaste voetbalsfeer creƫrend, maar ook hoofdpijnverwekkend biergebral producerend met leuzen over het randje van sportief (`de scheidsrechter weet de uitslag al`). Of noemen we dat voetbalhumor? Gelukkig was er een onverstoorbaar goede scheids.
Afijn, het gaat om het voetbal en Sporting `70 begon sterk. Het eerste half uur waren zij beter en wisten ook te scoren na een foutje in de verdediging. 0-1 bij rust. In het laatste kwartier van de eerste helft echter zag je de wedstrijd al kantelen. De verdediging kwam er gemakkelijker uit en de terugspeelballen op Diana liepen goed. In de tweede helft ging het steeds beter lopen, mede door enkele omzettingen van Jan. Fresia met haar snelheid ging rechtsbuiten spelen en Lilian met haar passing links half. Iedereen speelde fantastisch met volle inzet. En dat na het schoolvoetbaltoernooi vanmiddag. Sari scoorde in de 50e minuut en na een charge op Fresia schoot Deborah de terecht toegekende penalty hard in. In de 80e minuut werd het 3-1 door Deborah en wist iedereen dat de finale bereikt was. Wat een spannende wedstrijd weer. De Sporting `70 supporters werden steeds stiller en kregen na afloop een koekje van eigen deeg. Heel sportief feliciteerden zij de FC Almere meiden.
Wel een heel goed voetballend team van Sporting`70. Complimenten. Zij moeten zaterdag voor de competitie tegen Waterwijk, dat kan nog spannend worden. En alle jongens komen weer kijken en ze gaan nog harder en irritanter zingen hebben zij beloofd.