zaterdag 28 maart 2009

Sporting `70 uit 4-2

De wedstrijd vervroegd naar 10.00 uur, miezerig regenweer, koud, sommigen de avond ervoor vroeg naar bed, anderen een kort nachtje gehad. Geen ouders om mee te gaan en aan te moedigen, wonderlijk, dus te weinig auto`s voor het vervoer. Hoe krijg je 13 meiden en 2 heren met alle tassen in twee auto`s??? Aangenaam is dat niet en wat verantwoordelijkheid betreft onverantwoord, maar het is gelukt.
Of het daarom misging zullen we nooit weten. We stonden binnen 20 minuten met 4-0 achter door foutjes en blunders, kadootjes voor de meiden van Sporting `70, die hun ogen niet geloofden. Daarna werd het een wedstrijd, maar het was achter de feiten aanlopen. 4-1 bij rust door een mooie uitbraak, waarbij Deborah alleen voor de keeper kwam en via haar been inschoof. Overduidelijk hands werd door de scheidsrechter niet gezien, een penalty niet gegeven. In de 2e helft overwicht voor FC Almere, kopbal uit een corner snoeihard ingekopt door Deborah, onhoudbaar. Het overwicht kon verder niet uitgedrukt worden in doelpunten, dus het eerste verlies was een feit, 4-2.
Natuurlijk werd er flink gepraat en geanalyseerd achteraf. Dit voelt heel anders dan een lekkere overwinning. De beste vrouw van het veld en zoals Manon het uitdrukte `als een paal boven water` stond Tosca. Haar sterke tegenstandster kreeg geen schijn van kans.
Fresia wist deze wedstrijd de Nickelodeon-camera op zich gericht en speelde degelijk en trots. Na de wedstrijd nog een shoot in de kou voor een aardig zakcentje en toen weer als sardientjes in de twee auto`s met zijn vijftienen. Na een `behoorlijke oorlog in de tunnels` in de auto snakten wij naar zuurstof.
Een nieuwe ervaring rijker, waar wij als MA1 ongetwijfeld sterker van zullen worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo dames,

Ik kwam jullie wedstrijdverslag tegen en wil dit graag plaatsen in het volgende nummer van het magazine Vrouw&Voetbal. Ik hoop dat jullie dit een leuk idee vinden.
Laat mij even weten wat jullie er van vinden.