zaterdag 13 december 2008

thuis tegen Soest MA1 4-2

Hoewel Soest op de een na laatste plaats stond wilden we hen niet onderschatten. Daar kwam bij dat zij 2 grote goede speelsters van de dames hadden meegenomen, dus vol aan de bak en dat bleek wel. Wij hadden geen wissels aangezien Abigail, Ranja en Mishbah verhinderd waren om te spelen. Voor Abigail haar 2e en laatste wedstrijd diskwalificatie bovendien. Een pittig begin met aanvallen over en weer. Na een prachtige aktie en voorzet van Esther op rechts scoorde Deborah in de 5e minuut 1-0. Echter waren de aanvallers van Soest beweeglijk en zorgden voor problemen. Uit twee uitbraken werd mooi gescoord, 1-2, even slikken. Het laatste kwartier van de 1e helft werd prachtig gecombineerd. Franca ging alleen op de keeper af en werd getorpedeerd in het strafschopgebied. De scheids wees naar de stip. Penalty, via de handen van de keeper 2-2. Daarna mooie voorzet van Lilian op Deborah, 2-3 bij rust. De kou werd verdreven door warme thee. Tosca was verkouden en bevroren en kreeg en extra shirt en handschoenen van Daan aan. In de 2e helft werd het gevaar van Soest steeds minder en de combinaties van Almere steeds overheersender hoewel sommigen net niet lukten. Een strakke harde corner van Sari werd weggekopt, waarna de verdedigster groggy van het veld moest. Kort daarna werd het 4-2 door een schuiver van Sari binnenkant paal op aangeven van Deborah.

Mooie wedstrijd, verdiend gewonnen, heerlijk om Anieke weer te zien. Met jarige Maria en vlaggende Han weer langs de lijn. Dit was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Volgende week een bekerwedstrijd, Lilian en Esther zijn er dan niet bij en proberen met snowboarden hun kruisbanden heel te houden.

Houdt zaterdag 17 januari 2009 vrij voor een nieuwjaars borreltje/etentje vanaf 17.00 uur. Uiteraard met een fotoshow van Daan.